• footer_bg-(8)

Pangaweruh ngeunaan produk casting logam.

Pangaweruh ngeunaan produk casting logam.

Castings

Casting mangrupikeun cara anu sederhana, murah sareng serbaguna pikeun ngabentuk aluminium kana rupa-rupa produk. Barang-barang sapertos transmisi kakuatan sareng mesin mobil sareng tutup di luhur Tugu Washington sadayana diproduksi ngalangkungan prosés tuang aluminium. Paling castings, utamana produk aluminium badag, biasana dijieun dina molds keusik.

Nyandak-Away Fakta

• Casting kedah ngawengku desain bagian-ngaleungitkeun

Casting molds kudu dirancang pikeun nampung unggal tahapan prosés. Pikeun ngaleupaskeun bagian, hiji taper slight (katelah draf) kudu dipaké dina surfaces jejeg garis parting sangkan pola bisa dihapus tina kapang.

• Casting bagian kalawan cavities

Pikeun ngahasilkeun rongga dina tuang (sapertos blok mesin sareng sirah silinder anu dianggo dina mobil), bentuk négatip dianggo pikeun ngadamel inti. Casts alam ieu biasana dihasilkeun dina molds keusik. Cores diselapkeun kana kotak casting sanggeus pola dihapus.

• Casting pikeun beurat hampang jeung kakuatan

Sipat aluminium tina beurat sareng kakuatan anu hampang mawa kaunggulan dasar nalika tuang kana bagian-bagian. Hiji aplikasi umum tina aluminium tuang paeh nyaeta enclosures ipis-walled kalawan tulang rusuk na bos on interior pikeun maksimalkeun pungsi kakuatan.

• Casting dina sajarah mimiti aluminium

Produk aluminium komérsial munggaran nyaéta tuang sapertos bagian hiasan sareng alat masak. Sanajan dihasilkeun ngaliwatan prosés abad-lami, produk ieu dianggap anyar jeung unik.

Prosés casting aluminium

Casting nya éta métode aslina tur paling loba dipaké pikeun ngabentuk aluminium kana produk. Kamajuan teknis parantos dilakukeun, tapi prinsipna tetep sami: Aluminium molten dituang kana kapang pikeun duplikat pola anu dipikahoyong. Tilu métode pangpentingna nyaéta casting paeh, casting kapang permanén jeung casting keusik.

Die casting

Prosés casting paeh Angkatan aluminium molten kana paeh baja (kapang) dina tekenan. Téhnik manufaktur ieu biasana dianggo pikeun produksi volume tinggi. Persis kabentuk bagian aluminium merlukeun minimum machining jeung pagawean bisa dihasilkeun ngaliwatan metoda casting ieu.

casting kapang permanén

casting kapang permanén ngalibatkeun molds na cores tina baja atawa logam lianna. Aluminium molten biasana dituang kana kapang, sanajan vakum kadang dilarapkeun. castings kapang permanén bisa dijieun kuat ti boh paeh atawa castings keusik. Téhnik casting kapang semi-permanén dipaké nalika cores permanén bakal mungkin dipiceun tina bagian rengse.

Aplikasi Casting

Dipaké sacara lega dina industri otomotif sareng bumi

Industri otomotif mangrupikeun pasar panggedéna pikeun tuang aluminium. Produk tuang ngadamel langkung ti satengah tina aluminium anu dianggo dina mobil. Perumahan transmisi aluminium tuang sareng piston parantos biasa dianggo dina mobil sareng treuk ti mimiti 1900s. Bagian tina panerapan leutik, parabot leungeun, lawnmowers tur mesin séjén dihasilkeun tina rébuan wangun casting aluminium unik béda. Produk tuang anu paling sering dianggo ku konsumen nyaéta alat masak, produk aluminium munggaran anu disayogikeun pikeun dianggo sapopoé.


waktos pos: Jul-08-2021
  • saméméhna:
  • Teras: